Література і кіно: (не)залежність мистецтв? - Пушак, Ю. (Парадигма, 2011)
Автор аналізує результат взаємодії літератури і кіно – кінотранскрипцію як об’єкт літературознавства. Кінотранскрипція розглянута під кутом подвійної рецепції літературного тексту: режисерської і глядацької. Автор анализирует продукт взаимодействия литературы и кино – кинотранскрипцию как литературоведческий объект. Кинотранскрипция рассматривается с точки зрения двойной рецепции литературного текста: режиссерской и зрительской. The article is about adaptation from literature to cinema as a literary theory’ object. Adaptation investigates in two sequentional modes of reader’ reception: filmmaker’s and spectator’s.