«Тигролови» Івана Багряного та галицький пригодницький роман 30-х років ХХ століття: проблема актуалізації типологічного зіставлення - Утріско, О. (Парадигма, 2011)
У статті висунуто тезу про можливість методологічного підходу до аналізу жанрової парадигми пригодницького роману І. Багряного «Тигролови». Здійснено широке типологічне зіставлення роману з творами галицького пригодницького белетристичного дискурсу 1930-х рр. (Гр. Лужницький, Ю. Липа, Р. Купчинський, О. Бабій, Ю. Шкрумеляк, В. Кархут, І. Зубенко, Ф. Дудко, Н. Королева). В статье выдвигается тезис о возможности методологического подхода к анализу жанровой парадигмы приключенческого романа И. Багряного «Тигроловы». Осуществляется широкое типологического сопоставление романа с произведениями галицкого приключенческого беллетристического дискурса 1930-х гг. (Гр. Лужницкий, Ю. Лыпа, Р. Купчинский, О. Бабий, Ю. Шкрумеляк, В. Кархут, И. Зубенко, Ф Дудко Н. Королева). The thesis about possibility of methodological approach to the analysis of genre paradigm of I. Bahryanyy adventure novel Tyhrolovy (The Tiger Hunters)is advanced in the article. A wide typological juxtaposition is actualized with works of Galician adventure belletristic discourse of eighties of XX century (Hr. Luzhnyc’kyy, J. Lypa, R. Kupchyns’kyy O. Babij, J. Shkrumelyak, V. Karhut, I. Zubenko, F. Dudko, N. Koroleva).