Становлення національного музичного простору у козацьку добу - Язвінська, О.; Сєрова, О. (Нові дослідження пам’яток козацької доби в Україні, 2012)
Стаття присвячена проблемам становлення національного музичного простору в українському соціумі кінця XVI – XVIII ст. Ключові слова: гетьмансько-старшинське середовище, Запорізька Січ, козацька барокова музична культура, осередки національної культури, партесний спів. Статья посвящена проблемам становления национального музыкального пространства в украинском социуме конца XVI – XVIII ст. Ключевые слова: военные музыканты, гетманско-старшинская среда, Запорожская Сечь, казацкая барокковая музыкальная культура, партесное песнопение. In this article the problems of becoming of national musical area in the Ukrainian society of the end XVI – by XVIII item are examined. Key words: cosak’s baroque music-cultural life, hetman’s entourage, military musicians, national culture centers, partes singing, Zaporozka Sich.