Внесок Університету св. Володимира у розвиток міжслов’янських культурних зв’язків (друга половина ХІХ – початок ХХ ст.) - Іваненко, О. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2010)
У статті на основі матеріалів періодики, документів Державного архіву міста Києва, Інституту рукопису Національної бібліотеки України ім. В.І. Вернадського, Центрального державного історичного архіву України м. Києва висвітлено значення наукової, педагогічної, громадської діяльності вчених Університету Св. Володимира для розвитку культурної співпраці між слов’янськими народами в другій половині ХІХ – на початку ХХ ст. Досліджено зв’язки Київського університету з болгарськими, чеськими, словацькими, сербськими, хорватськими науковими установами, вченими та громадськими діячами. В статье на основе материалов периодики, документов Государственного архива города Киева, Института рукописи Национальной библиотеки Украины им. В.И. Вернадского, Центрального государственного архива Украины города Киева освещено значение научной, педагогической, общественной деятельности учёных Университета Св. Владимира для развития культурного сотрудничества между славянами во второй половине ХIХ – начале ХХ в. Исследованы связи Киевского университета с болгарскими, чешскими, словацкими, сербскими, хорватскими научными учреждениями, учёными и общественными деятелями. On the basis of periodicals, documents of Kyiv city archive, Central state historical archive of Ukraine (Kyiv), Institute of manuscript of Vernadsky National library of Ukraine, this article deals with the significance of St. Vladimir University’s scientist’ activity for development of cultural relations between Slavic peoples from the second half of the nineteenth to the early twentieth century. Kyiv University’s relations with Bulgarian, Czech, Slovakia, Serbian, Croatian scientific institutions, publc figures and scientists are characterized.