Під знаком союзу церков: «спеціальний посланник» Папи Лева ХІІІ в Україні й Росії (1891 р.) - Варварцев, М. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2010)
У статті розглядається проблема католицько-православного церковного союзу та її вплив на формування західноєвропейської рецепції України у зв’язку з діяльністю папського «спеціального посланника» в Російській імперії в 1891 р. В статье рассматривается проблема католическо-православного церковного союза и ее влияние на формирование западноевропейской рецепции Украины в связи с деятельностью папского «специального посланника» в Российской империи в 1891 г. The article examines the problem of the union of Roman Catholic and Orthodox Churches and its impact upon the forming of occidental reception of Ukraine in connection with activities of Pope’s «special envoy» in the Russian empire in 1891.