Політика ЄС щодо Південно-Східної Азії: співпраця у рамках АСЕМ - Чабала, Н. (Міжнародні зв’язки України: наукові пошуки та знахідки, 2010)
Статтю присвячено історії й витокам створення Форуму Азійсько-Європейської співпраці (ASEM), завданням і принципам його діяльності, напрацюванням з початку створення й ролі ЄС у цьому процесі. Статья посвящена истории образования Форума Азиатско-Европейского сотрудничества (АСЕМ), целям, принципам его деятельности, достижениям и роли ЕС в этом процессе. This article is about the history of creation of Asia-Europe Meeting (ASEM), mechanism and principles of ASEM activities, what Forum has been doing since its establishment and the role of EU in the ASEM process.