Громадсько-політична діяльність Бориса Мартоса - Кудлай, О. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
Висвітлюється громадська, політична, наукова та викладацька діяльність одного з провідних діячів Української соціал-демократичної робітничої партії Б. Мартоса, його праця як члена Центральної ради, у керівному складі Генерального секретаріату та урядів Директорії. Раскрывается общественная, политическая, научная и преподавательская деятельность одного из лидеров Украинской социал-демократической рабочей партии Б. Мартоса, его работа как члена Центральной Рады, на руководящих постах в Генеральном секретариате и правительстве Директории. The present article is dedicated to the social, political, scientific and teach activity of one of the leader of the Ukrainian social democratic labour party B. Martos, to his work as a member of Centralna Rada, the Ukrainian Popular Ministry, the government of Directoriay.