Всеволод Голубович: портрет на політичному тлі - Осташко, Т. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
У статті розглядаються основні етапи життя та діяльності першого прем’єр-міністра УНР В. Голубовича; висвітлюються мотиви фабрикації у 1920–1921 рр. кримінальної справи проти нього та його однопартійців, а також з’ясовується, як склалася його подальша доля в підрадянській Україні. В статье рассматриваются основные этапы жизни и деятельности первого премьер-министра УНР В. Голубовича, освещаются мотивы фабрикации в 1920–1921 гг. уголовного дела против него и его однопартийцев, а также выясняется, как сложилась его дальнейшая судьба в советской Украине. The article focuses on the main stages of life activities of the first UNR prime-minister V. Golubovytch, sheds light jn the motives of fabricating in 1920–1921 a criminal case against him and his associates, and also describes his fate in the soviet Ukraine.