Життя Києва під владою білогвардійців (вересень—грудень 1919 р.) - Бойко, О. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
У статті розглянуто короткий період життя міста Києва та його мешканців під владою військового режиму Збройних сил Півдня Росії: місцеве самоврядування, стан міського господарства, соціально-побутові умови, освіта, громадське життя міста. В статье рассматривается короткий период жизни города Киева и его жителей под властью военного режима Вооруженных сил Юга России: местное самоуправление, состояние городского хозяйства, социально-бытовые условия, образование, общественная жизнь города. A short period, when Kyiv and townspeople in 1919 lived under the power of the “white» regime of Military forces of South Russia, is described at the article. It deals with the institutions of municipal government, economy, mode of life, education, public activities.