Більшовицька концепція федералізму в контексті Української революції 1917–1921 рр. - Корольов, Г. (Проблеми вивчення історії Української революції 1917-1921 років, 2011)
У статті розглянуті особливості генезису більшовицької концепції федералізму під впливом модернізації та Української революції 1917-1921 рр. Визначено ситуативний характер ідеї федерації в сприйнятті більшовицьких лідерів, окремо висвітлено генеалогію більшовицького дискурсу. В статье рассмотрены особенности генезиса большевистской концепции федерализма под воздействием модернизации и Украинской революции 1917-1921 гг. Определенно ситуативный характер идеи федерации в восприятии большевистских лидеров, отдельно отражена генеалогия большевистского дискурса. In the article the features of genesis of bolshevist conception of federalism are considered under act of modernization and Ukrainian revolution 1917-1921 Certainly situation character of idea of federation in perception of bolshevist leaders, genealogy of bolshevist diskurs is separately reflected.