Культурні цінності в державній політицi 20–30-х рр. XX ст.: від збереження до руйнації - Зякун, А. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті розглядається практика руйнування пам’яток культури, що визначалася тоталітарним адмініструванням, нехтуванням історичних і національних традицій, безкультур’ям, що підірвало духовність українського народу, позбавило його національних шедеврів історичної спадщини. The article includes the practice of destruction of cultural monuments that defined the totalitarian administration, neglecting the historical and national traditions, lack of culture that undermined the spirit of the Ukrainian people, deprived of its national heritage masterpieces.