Психологічні особливості творчості І. Рєпіна - Побожій, С. (Світогляд - Філософія - Релігія, 2012)
У статті презентується погляд на сучасне мистецтво як поле для інновацій митців. Автор критично описує головні риси сучасного мистецтва, досліджує передумови його виникнення, аналізує його головні прийоми та знаходить місце “нового” в мистецтві. The canvas of the outstanding painter I. Repin “Zaporozshtsi” is analyzed in the context of humor culture. It is noticed, that the imagerial system of this piece of art reflected the painter’s evolution. A hypothesis explaining the creative activity of the artist from the psychological point of view is proposed.