Рецензійна діяльність Мирона Кордуби на сторінках “Kwartalnika Historycznego” (“Історичного квартальника”) - Руда, О.; Піх, О. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
Проаналізовано рецензійну та критико-оглядову діяльність Мирона Кордуби в часописі “Історичний квартальник” (“Kwartalnik Historyczny”). Український вчений співпрацював із цим виданням у 1895–1896 та 1938 рр., за цей період на сторінках “Історичного квартальника” було опубліковано близько 26 рецензій М. Кордуби. Його огляди стосувалися досліджень німецьких, французьких, російських та італійських авторів, які охоплювали стародавню, середньовічну та новітню історію. Завдяки критичним рецензіям М. Кордуби читач мав змогу дізнатися про новинки європейського наукового життя, зокрема, в історіографії, а молодий вчений здобував широке визнання як в Україні, так і за її межами. Проанализированы рецензионная и критико-обзорная деятельность Мирона Кордубы в журнале “Исторический квартальник” (“Kwartalnik Historyczny”). Украинский ученый сотрудничал с этим изданием в 1895–1896 и 1938 гг. за этот период на страницах “Исторического квартальника” было опубликовано около 26 рецензий М. Кордубы. Его обзоры касались исследований немецких, французских, русских и итальянских авторов, которые охватывали древнюю, средневековую и новейшую историю. Благодаря критическим рецензиям М. Кордубы, читатель имел возможность узнать о новинках европейской научной жизни, в частности, в историографии, а молодой ученый получил широкое признание как в Украине, так и за ее пределами. The article analyses Myron Korduba’s editorial activities and critical reviews in the journal “Historical Quarterly” (“Kwartalnik Historyczny”). Ukrainian scientist worked with this journal in 1895-1896 and in 1938, during this period in the ‘Historical Quarterly “were published approximately 26 reviews by M. Korduba. His publications were related to the researches concerning ancient, medieval and modern history done by German, French, Russian and Italian authors. Due to the critical reviews by M. Korduba reader was able to learn about the news of European academic life, particularly about historiography, and the young scientist won wide recognition in Ukraine and abroad.