Мирон Кордуба в оцінці сучасників - Серкіз, Я. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
У статті подано оцінки діяльності та наукової творчості українського історика Мирона Кордуби його сучасниками: М. Грушевським, І. Франком, С. Томашівським, Д. Дорошенком та ін. Охарактеризовано науково-педагогічну працю вченого у навчальних закладах Чернівців, Варшави, Холма. Представлены оценки деятельности и научного творчества украинского историка Мирона Кордубы его современниками: М. Грушевским, И. Франко, С. Томашивским, Д. Дорошенко и другими. Проанализировано научно-педагогическую работу ученого в учебных заведениях Черновцов, Варшавы, Холма. The article scrutinizes the assessments of the activities and research of the Ukrainian historian Myron Korduba by his contemporaries M. Hrushevs’jyi, I. Franko, S. Tomashivs’kyi, D. Doroshenko and others. It characterizes Korduba’s academic activities in the educational institutions of Chernivtsi, Warsaw and Kholm.