Мирон Кордуба в контексті епохи - Білинський, Б. (Україна-Польща: історична спадщина і суспільна свідомість, 2012)
У статті проаналізовано основні етапи громадсько-політичної та науково-педагогічної діяльності видатного українського вченого М. Кордуби. На основі особистих спогадів внука М. Кордуби Б. Білинського подано штрихи до характеристики особистості вченого, висвітлено його ставлення та погляди на різноманітні історичні події. В статье проанализированы основные этапы общественно-политической и научно-педагогической деятельности выдающегося украинского ученого М. Кордубы. На основании личных воспоминаний внука М. Кордубы Б. Белинского охарактеризована личность ученого, освещены его отношение и взгляды на различные исторические события. The article analyzes the main stages of social, political, research and educational activities of the distinguished Ukrainian historian M. Korduba. Being based on the personal memories of his grandson B. Bilins’kyi, it characterizes the personality of the scientist and highlights his attitudes and views on the various historical events.