Енергетика: альтернативні джерела - Ковтун, Г. (Україна. Наука і культура, 2008)
Різкі коливання світових цін на нафту, газ та нафтопродукти, хронічна залежність України від однієї країни — постачальника енергоносіїв і, як наслідок, критичні ситуації з постачанням російського газу — усе це не тільки створило складні проблеми для вітчизняної економіки, а й становить серйозну загрозу національній безпеці нашої держави. Тому сьогодні так актуалізувався пошук альтернативних джерел енергії.