Данило Лідер передчував Чорнобильську катастрофу - Жежера, В. (Україна. Наука і культура, 2008)
Минуло 90 років від дня народження великого театрального художника. Данило Лідер не дуже відомий широкій публіці. Бо добрий художник ніби розчиняється в тім, що ми бачимо на сцені. Але він був ще й учителем, мудрецем, проповідником.