До київського документального репозитарію: реєстр вибирання київського подимного 1571 року - Люта, Т. (Український археографічний щорічник, 2010)
Публікація київського подимного 1571 р. і коментар до нього є першим повним виданням цього важливого джерела до історії Києва часу входження Київської землі (воєводства) до складу новоствореної держави – Речі Посполитої. Текст документа дає змогу вивчати економічні, демографічні, соціо-топографічні та багато інших аспектів життя міста на кордоні Західного і Східного світів. Цифрова інформація, що подає джерело, дозволяє визначити місце і роль Києва у складній системі українських міст того часу. Публикация киевского подымного 1571 г. и комментарий к нему – первое полное издание этого важного источника по истории Киева времен вхождения Киевской земли (воеводства) в состав новосозданного государства – Речи Посполитой. Текст документа позволяет изучать экономические, демографические, социо-топографические и много других аспектов жизни города на границе Западного и Восточного миров. Цифровая информация, которую предоставляет источник, дает возможность определить место и роль Киева в сложной системе украинских городов того времени. The publication of Kyiv podymne in 1571 is the first full edition of this important source on the history of the Kyiv land since it entered the newly formed state – the Polish-Lithuanian Commonwealth. The text of the document seeks to explore the economic, demographic, sociotopographic, and many other aspects of the life of the city on the border of Western and Eastern worlds. The information of the source determines the place and role of Kyiv in the complex system and various structures of the Ukrainian cities of the time.