Ігор Шевченко (10.ІІ.1922 – 26.ХІІ.2009) - Гордієнко, Д. (Український археографічний щорічник, 2010)
Наприкінці 2009 р. світова історична наука зазнала непоправної втрати – пішов з життя один з найвидатніших вчених ХХ ст. – професор Гарвардського університету зі світовою славою Ігор Іванович Шевченко.