Орест Мацюк – постать в українській архівістиці - Шпак, С.М. (Архіви України, 2009)
Стаття присвячена знаному львівському архівісту, фахівцю у галузі української філігранології, краєзнавцю, громадському діячу, директору Центрального історичного архіву України у Львові, професору Львівського державного університету імені Івана Франка О. Мацюку (1932–1999). Статья посвящена известному львовскому архивисту, специалисту в области украинской филигранологии, краеведу, общественному деятелю, директору Центрального государственного исторического архива Украины во Львове, профессору Львовского государственного университета имени Ивана Франко О. Мацюку (1932–1999). The article is devoted to the well known archivist, the specialist in the field of paper history in Ukraine, historian of local lore, famous public figure, the Head of The Central States Historical Archive of Ukraine Lviv (1991–1999), the professor of Ivan Franko Lviv University O. Matsiuk (1932–1999).