Гормональні механізми поліваріантного впливу біоактивної води Нафтуся на одутлість - Фучко, О.Л.; Богдан, М.Ф.; Флюнт, В.Р.; Шологон, Р.П.; Гребінюк, А.І. (Медична гідрологія та реабілітація, 2009)
Показано, что поливариантная динамика одутловатости у женщин с гиперплазией щитовидной железы, принимавших биоактивную воду Нафтуся, обусловлена однонаправленной динамикой уровня прогестерона и противоположной - свободного, но не общего трийодтиронина. It is shown, that polyalternative dynamics of puffiness at the women with hyperplasia of thyreoid gland, drinking bioactive water Naftussya, is caused by unidirectional dynamics of level of progesterone and opposite - free, but not common tryiodthyronine.