Возможности фитопрепаратов в лечении хронических заболезаний желудочно-кишечного тракта - Зюбина, Л.Ю.; Папонина, Н.А. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
У статті представлені результати лікування хворих з ерозивною виразкою шлунка, дванадцятипалої кишки (ДПК) і хронічними захворюваннями печінки різної етіології (неалкогольний стеатогепатоз, хронічний вірусний, лікарський і алкогольний гепатити) за допомогою фітобальзамів "Промуцет" і "Солясол" продукції торгової лінії "Джерела Сибіру". Динамічне спостереження дозволило показати позитивний результат, обумовлений клінічним поліпшенням стану хворих і позитивними змінами основних лабораторно-візуальних параметрів при кожній нозології. Обгрунтовано доцільність використання досліджуваних бальзамів. що володіють антиоксидантним, протизапальним, репаративним і спазмолітичним ефектами у складі лікувально-профілактичних програм перерахованих захворювань травної системи. In article the results of treatment of the patients with erosive defeat of stomach, duodenum and chronic diseases of liver different ethiology (not alcoholic steatohepatose, chronic virus, medicinal and alcoholic hepatitis) with the help phytobalms "Promotset" and "Solyasol" of production of a trade line "Springs of Siberia" are submitted. The dynamic supervision has allowed to show positive result determined by clinical improvement of a condition of the patients and positive changes on the basic laboratory-visual parameters at everyone nozology. The expediency of use of investigated balms having antioxidative, antiinflammatory, reparative and spasmolytic effects in structure of the healing-preventive programs of the listed diseases of digestive system is proved.