К особенностям экологической обстановки в харьковском регионе и о возможностях коррекции бронхолегочной патологии у детей на курорте - Нечипуренко, О.Н.; Тондий, Л.Л.; Червякова, Т.Б.; Кривошлыков, Ф.И. (Медична гідрологія та реабілітація, 2010)
Корекція порушеного здоров'я в результаті негативного впливу антропогенних чинників, може успішно проводитися за рахунок санаторно-курортних чинників в умовах місцевих санаторіїв, з використанням нових сучасних методів фізіотерапії; в профілактиці і лікуванні дітей, страждаючих різною патологією системи органів дихання. Correction of the broken health as a result of negative influence of anthropogenic factors, can be successfully conducted due to sanatorium-resort factors in the conditions of local sanatoriums, with the use of new modern methods of physiotherapy, in profilaktike and treatment of children, sufferings different pathology of the system of breathing organs.