Ідеологічна функція держави та її роль у правовому регулюванні суспільних відносин - Ткачова, Н.А. (Держава і право, 2011)
Обґрунтовуються суспільна необхідність та соціальна роль ідеологічного, виховного напряму діяльності держави. Наголошується на особливому значенні правової ідеології, яка становить юридичний фундамент життєдіяльності суспільства і держави.
Досліджується механізм правового впливу, його зміст, структура та взаємодія її складових, що уможливлює підвищення ефективності правового виховання. Обосновываются общественная необходимость и социальная роль идеологического воспитательного направления деятельности государства. Акцентируется на особенном значении правовой идеологии, являющейся юридическим фундаментом жизнедеятельности общества и государства. Исследуется механизм правового воздействия, его содержание, структура и взаимодействие ее составляющих, что способствует повышению эффективности правового воспитания. The article substantiates the need for public and social role of ideological re-education
activities of the state, taking into account the fact that the legal literature does not pay attention
to the investigation of this problem. Focuses on a special significance of legal ideology,
which is the legal foundation of society and state. In this context, investigate the mechanism
of legal impact, its content, structure and interaction of its components, thereby increasing the
effectiveness of legal education.