Енергозбереження на вугледобувних підприємствах шляхом зниження операційних витрат - Пономарьов, С.В. (Економіка промисловості, 2012)
Определены факторы, влияющие на экономическую эффективность энергосберегающих мероприятий на предприятиях Министерства энергетики и угольной промышленности Украины, оценена степень их влияния.
Ключевые слова: энергоэффективность, топливно-энергетические ресурсы, угледобывающие предприятия, энергоемкость, электроэнергия Визначено чинники, що впливають на економічну ефективність енергозберігаючих заходів на підприємствах Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, оцінено ступінь їх впливу.
Ключові слова: енергоефективність, паливно-енергетичні ресурси, вугледобувні підприємства, енергоємність, електроенергія. The paper identifies the factors which have influence on the economic efficiency of energy-saving measures undertaken at the enterprises of the Ministry of Energy and Coal Industry of Ukraine, as well as determines the degree of this influence.
Keywords: energy efficiency, fuel and energy resources, coal-mining enterprises, energy intensity, electric power.