Альтернативні джерела енергії світового ринку: сучасний стан та перспективи - Шишкіна, І.О. (Економіка промисловості, 2012)
Рассмотрены основные элементы нетрадиционных (альтернативных) источников энергии мирового рынка, а также определены место и структура альтернативных источников среди всех источников энергии. Проанализированы мировые потребности в разных источниках энергии и дан прогноз использования энергии в мире. Ключевые слова: альтернативные источники энергии, мировой рынок, инфраструктура, гелиоэнергетика, ветроэнергетика, геотермальная энергетика, энергия биомассы, гидроэнергетика. Розглянуто основні елементи нетрадиційних (альтернативних) джерел енергії світового ринку, а також визначено місце та структуру альтернативних джерел серед усіх джерел енергії. Проаналізовано світові потреби у різних джерелах енергії та надано прогноз використання енергії у світі. Ключові слова: альтернативні джерела енергії, світовий ринок, інфраструктура, геліоенергетика, вітроенергетика, геотермальна енергетика, енергія біомаси, гідроенергетика. The author discusses the main elements of alternative energy of the world market, as well as determines the place and structure of alternative sources of energy among other sources of energy. The needs of the world in different sources of energy were analyzed, and forecast of energy use in the world was made. Keywords: alternative sources of energy, world market, infrastructure, solar power, wind energy, geothermal power, biomass energy, hydropower.