Взаємозв’язок функції управління капіталом із підсистемами фінансового менеджменту підприємства - Тельнова, Г.В. (Економіка промисловості, 2012)
Определено, что грамотное управление капиталом предприятия в тесной взаимосвязи с другими подсистемами финансового менеджмента позволит снизить риск потери платежеспособности и финансовой устойчивости, обеспечивая стабильное развитие предприятия, повысить эффективность использования собственного капитала и в целом эффективность деятельности всего предприятия. Ключевые слова: управление капиталом, финансовый менеджмент, предприятие, субъект хозяйствования. Визначено, що грамотне управління капіталом підприємства в тісному взаємозв'язку з іншими підсистемами фінансового менеджменту дозволить знизити ризик втрати платоспроможності й фінансової стійкості, забезпечуючи стабільний розвиток підприємства, підвищити ефективність використання власного капіталу й у цілому ефективність діяльності всього підприємства. Ключові слова: капітал, фінансовий менеджмент, система, підсистема, джерела фінансування, оптимізація. The article deals with the problem of improving the existent or search for new mechanisms for financial support to the economic entities. It is necessary to make optimization of structure of financing sources in order to increase the efficiency of their use and the activity of the enterprise as a whole. The aim of the article is giving a theoretical background for developing the function of enterprise’s capital management in the relation with other functions and subsystems of financial management. It will allow to reduce the risk of insolvency and financial instability, providing a stable development of the enterprise, to raise the efficiency of using the own capital and the efficiency of the whole enterprise. Keywords: capital, financial management, system, subsystem, sources of financing, optimization.