Особливості логістичного підходу до оптимізації діяльності фармацевтичних підприємств на світовому ринку - Клунко, Н.С. (Економіка промисловості, 2012)
Проведен анализ тенденций мирового фармацевтического рынка в контексте радикального переосмысления требований к фармацевтическим предприятиям и способов организации их деятельности. Акцентируется внимание на логистической компоненте цепочки создания ценности. Ключевые слова: фармацевтические предприятия, логистика, внешнеэкономическая деятельность, цепочка создания стоимости. Проведено аналіз тенденцій світового фармацевтичного ринку в контексті радикального переосмислення вимог до фармацевтичних підприємств та способів організації їх діяльності. Акцентовано увагу на логістичній компоненті ланцюжка створення цінності. Ключові слова: фармацевтичні підприємства, логістика, зовнішньоекономічна діяльність, ланцюжок створення вартості. Trends on the global pharmaceutical market are analyzed in the context of a radical rethinking of the requirements to the pharmaceutical companies, and ways of organization of their activities are analyzed. The focus is made on the logistic component of the value chain. Keywords: pharmaceutical companies, logistics, foreign economic activity, value chain.