Необхідність обґрунтування вдосконалення структури КП «Південукргеологія» - Пономаренко, П.І.; Тарасенко, В.А. (Економіка промисловості, 2012)
Приведена действующая организационная структура казенного предприятия. Обоснована необходимость совершенствования структуры геологического предприятия при преобразовании отрасли. В новых условиях управленческого мышления предложена трехуровневая организационная структура управления большим геологическим предприятием.
Ключевые слова: геологическая отрасль, казенное предприятие, организационная структура управления, программноцелевое управление, производственные предприятия, буровые бригады. Наведено діючу організаційну структуру казенного підприємства. Обґрунтовано необхідність удосконалення структури геологічного підприємства при перетворенні галузі. У нових умовах управлінського мислення запропоновано трирівневу організаційну структуру управління великим геологічним підприємством.
Ключові слова: геологічна галузь, казенне підприємство, організаційна структура управління, програмно-цільове управління, виробничі підприємства, бурові бригади. The paper describes the organizational structure of the public enterprise. The necessity of improving the structure of the geological enterprise under transformation of the industry is well-grounded. The three-level organizational structure of management of a large geological enterprise is offered taking into account the new conditions of managerial thinking.
Keywords: geological industry, public enterprise, organizational structure of management, program management by objectives, separate production enterprises, drilling teams.