Аналіз світового досвіду інвестиційного забезпечення інноваційної діяльності підприємств - Віноградова, О.Р. (Економіка промисловості, 2012)
Рассмотрены механизмы инвестиционного обеспечения инновационной деятельности предприятий, которые применяются в международной практике. Предложены основные принципы активизации инновационных процессов в Украине, особое внимание отведено роли государства в создании системы поддержки инновационной деятельности.
Ключевые слова: инновация, финансирование, инновационная деятельность, инновационная модель, инвестирование. Розглянуто механізми інвестиційного забезпечення інноваційної діяльності підприємств, які застосовуються в міжнародній практиці. Запропоновано основні принципи активізації інноваційних процесів в Україні, особливу увагу відведено ролі держави у створенні системи підтримки інноваційної діяльності.
Ключові слова: інновація, фінансування, інноваційна діяльність, інноваційна модель, інвестування. The paper considers the mechanisms of providing investments for enterprises’ innovation-based activity which are used in the world practice. It offers the main principles of activating the innovation processes in Ukraine. Special attention is paid to the role of the state in the development of the system for support of the innovation-based activity.
Keywords: innovation, financing, innovation-based development, innovation model, investments.