Застосування маржинального аналізу та аналізу чутливості під час формування виробничої програми машинобудівного підприємства - Орлов, О.О.; Рясних, Є.Г; Гордєєва, Т.А. (Економіка промисловості, 2012)
Рассмотрено влияние метода распределения накладных затрат на оценку рациональности существующего ассортимента продукции машиностроительного предприятия. Проанализирована чувствительность прибыли предприятия к изменению факторов производства.
Ключевые слова: маржинальний анализ, коэффициент безубыточности, анализ чувствительности, производственная программа, рациональность ассортимента. Розглянуто вплив методу розподілу накладних витрат на оцінку раціональності існуючого асортименту продукції машинобудівного підприємства. Проаналізовано чутливість прибутку підприємства до змін факторів виробництва.
Ключові слова: маржинальний аналіз, коефіцієнт беззбитковості, аналіз чутливості, виробнича програма, раціональність асортименту The article considers the influence of the method of apportion of fixed costs on the rational measurement of the existing assortment of machine-building enterprise. It analyzes the sensitivity of enterprise’s income to changes in factors of production.
Keywords: marginal analysis, index of breakeven, sensitivity analysis, production program, rationality of assortment.