Розвиток регіональних ринків праці - Михальченко, Г.Г. (Економіка промисловості, 2012)
Проанализированы основные проблемы развития региональных рынков труда, определены преимущества и проблемы их функционирования. Предложены мероприятия по решению региональных диспропорций на рынке труда. Ключевые слова: региональный рынок труда, занятость, высвобождения работников, трудовая вакансия, безработное население, занятое население. Проаналізовано основні проблеми розвитку регіональних ринків праці, визначено переваги та проблеми їх функціонування. Запропоновано заходи щодо вирішення регіональних диспропорцій на ринку праці. Ключові слова: регіональний ринок праці, зайнятість, вивільнення працівників, трудова вакансія, безробітне населення, зайняте населення. The basic problems concerning the development of regional labour markets are analyzed in the article, advantages and problems of their functioning are identified. Measures on eliminating the regional disproportions on labour markets are offered. Keywords: regional labour market, employment, release of workers, job vacancy, unemployed population, employed population, professional training.