Патогенетическое обоснование применения грязевых аппликаций и лазеротерапии у детей с реактивными артритами - Гармаш, О.И. (Медична гідрологія та реабілітація, 2005)
В результаті клініко-функціонального дослідження 82 дітей з реактивними артритами обгрунтовано застосування лікувальних комплексів з використанням грязьових аплікацій та низькоінтенсивного лазерного випромінювання на суглоби та судинні пучки для впливу на патогенетичні механізми захворювання. As a result of immunological, clinical- and functional inspection of 82 children by reactive arthritis the application of medical complexes is grounded with the use of peloid application and laser radiation on joints and vascular bunches for influence on the pathogenesis machineries of disease.