Поліваріантність термінових холецистокінетичних і кислото-секреторних реакцій на трускавецькі питні мінеральні води та їх вегетативно-гуморальний механізм - Левицький, Б.А.; Попович, I.Л. (Медична гідрологія та реабілітація, 2006)
Выявлено семь вариантов срочных холецистокинетических и кислотосекреторных реакций на прием трускавецких питьевых минеральных вод, сопровождаемых изменениями регуляторных параметров вегетативной нервной и гастроэнтеро-панкреатической эндокринной систем. By using methods of variative cardiointervalometry and echothomoscopy of gall-bladder it is detected four types of effects of balneotherapy on spa Truskavets' on immediate vegetativ and cholecystokinetic reactions on drinking bioactive water Naftussya.