Аналіз нормативної документації, яка регламентує виробництво фасованих мінеральних вод - Байцар, Р.; Круглова, О. (Медична гідрологія та реабілітація, 2006)
Багатство надр на мінеральні води в Україні, ненасиченість ринку, зростаюча популярність їх споживання сприяє подальшому збільшенню кількості виробництв, які займаються промисловим розливом мінеральних вод. Саме тому варто приділити належну увагу нормативній базі, яка регламентує всі стадії виробництва фасованої мінеральної води. Необхідно відзначити, що завдяки зрозумілішим і досконалішим нормативним документам легше забезпечується виробництво безпечних продуктів.