Взаємозв’язки між параметрами ліпідного та ендокринного статусів у жінок з гіперплазією щитовидної залози, котрі прибувають на курорт Трускавець. Повідомлення 2: дискримінантний та кореляційно-регресивний аналіз - Бульба, А.Я.; Бариляк, Л.Г.; Гучко, Б.Я. (Медична гідрологія та реабілітація, 2006)
Липидный спектр плазмы 424 женщин детородного возраста с гиперплазией щитовидной железы детерминируется содержанием в плазме тироидных гормонов (Тз, Т4, ТТГ), эстрадиола, кортизола, ФСГ, а также титром антител против тироглобулина. It is shown that profile of plasma lipides in women with hyperplasia of thyroid glands determined by plasma levels of T3, T4, TTH, estradiol, cortizol, FSH and titre antibodies against thyroglobuline.