Вплив природних та штучних радіонуклідів на стан здоров'я людини (огляд) - Сов'як, С.Л.; Бубняк, А.Б. (Медична гідрологія та реабілітація, 2007)
Здійснено огляд основних етапів досліджень з впливу природних та штучних радіонуклідів на стан здоров'я людини. Розглянуто методи профілактики захворювань спровокованих радіоактивним випромінюванням. На основі узагальнення наукової літератури про вплив радіонуклідів на людину запропоновано можливі шляхи розширення лікувальних процедур з використанням водних розчинів, які містять іони калію і мають радіоактивність в діапазоні 20-400 Бк/л, що спричинено радіонуклідом 40К і залежить від концентрації іонів калію.