Інформаційні ефекти біоактивної води Нафтуся у щурів: модуляція ентропійної, відвернення десинхронізувальної та обмеження дизгармонізувальної дій водно-імерсійного стресу на інформаційні складові нейро-ендокринно-імунної системи і метаболізму, що корелює з гастропротективним ефектом - Попович, І.Л. (Медична гідрологія та реабілітація, 2007)
В эксперименте на крысах проведено сравнительное изучение влияния биоактивной воды Нафтуся Трускавецкого месторождения и настойки жень-шеня (как эталонного адаптогена) на изменения информационной структуры нейро-эндокринно-иммунной системы и метаболизма, а также на повреждения слизистой желудка, вызванные острым водноиммерсионным стрессом. In experiment on rats the comparative study of influence of bioactive water Naftussya and tinctura of ginseng (as reference adaptogen) on changes of information structure of neuroendocrine-immune system and metabolism, and also on damages of mucous stomach caused by sharp water immersing stress is carried out.