Пам'яті майстра та вчителя (Панчишин Марії Володимирівни) - Радченко, О.М.; Панчишин, Ю.М. (Медична гідрологія та реабілітація, 2008)
13 лютого 2008 р. на 68 році пішла з життя професор, завідувач кафедри факультетської терапії Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Панчишин Марія Володимирівна. Без перебільшення можна сказати, що це було життя, віддане людям -пацієнтам, студентам, дисертантам, колегам: 49 років у медицині, 42 роки у Львівському медичному університеті (інституті). Майже 23 роки Марія Володимирівна очолювала кафедру факультетської терапії ЛНМУ, створила колектив досвідчених вимогливих викладачів та науковців, власну наукову школу.