Усовершенствование медицинской реабилитации водителей автотранспорта путем коррекции дисрегуляторных расстройств, проявляющихся нарушением вегетативного баланса и обмена мочевой кислоты - Горша, О.В. (Медична гідрологія та реабілітація, 2008)
Представлено результати дослідження динаміки параметрів вегетативного балансу та обміну сечової кислоти під впливом розроблених реабілітаційних методик у водіїв різних вікових груп, з тривалістю професійного стажу більше 10 років. Зареєстровані нейродинамічні та метаболічні порушення регуляторних механізмів, що вивчалися, демонструють напруження гомеостатичного рівня функціонування даних систем регуляції. В цілому проведене дослідження показало, що диференційне (індивідуалізоване) застосування розроблених комплексів реабілітації дозволяє ефективно корегувати виявлені дизрегуляторні порушення у водіїв автотранспорту. The results of study of dynamics of indexes of vegetative balance and parameters of exchange of urinary acid are represented under act of the developed rehabilitations methods at the drivers of different age-dependent groups, with duration of professional experience more than 10 years. Research rotined that the differentiated (individualized) application of the developed complexes of rehabilitation effectively for correction of the exposed processes of dysregulation at the drivers of motorists.