Гидроксид аммония как фактор, вызывающий эрозивно-язвенные поражения слизистой желудка и двенадцатиперстной кишки (экспериментальные исследования) - Авраменко, А.А.; Гоженко, А.И.; Смоляков, С.Н. (Медична гідрологія та реабілітація, 2008)
Проведено експериментальне дослідження на 60 щурах для визначення ролі гідроксиду амонію і соляної кислоти, які утворюються у шлунку людини, у процесі формування ерозивно-виразкових уражень слизової гастродуо-денальної зони. Підтверджено роль гідроксиду амонію як чинника цих уражень. Experimental investigations on 60 rats for the determination of the role of hydroxide ammonia and hydrochloric acid being formed in the person’s stomach in the process of formation of erosive-ulcerative lesions of mucous membrane in gastro-duodenal area has been carried on. The role of hydroxide ammonia as a cause of these lesions has been confirmed.