Аналіз ліпофільного екстракту листя кизилу - Криворучко, О.В.; Ковальов, В.М.; Криворучко, В.А. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Методом вичерпної екстракції хлороформом у апараті Сокслета одержано і досліджено ліпофільний екстракт із листя кизилу (дерену справжнього). Визначено кількісний вміст жирних кислот, каротиноїдів і хлорофілів, а також деякі хімічні числові показники ліпо-фільного екстракту сировини. Методом исчерпывающей экстракции хлороформом в аппарате Сокслета получен и исследован липофильный экстракт из листьев кизила. Определены количественное содержание жирных кислот, каротиноидов и хлорофиллов, а также некоторые химические числовые показатели липофильного экстракта сырья. The lipophilic extract from Cornelian cherry dogwood (Cornus mas L.) leaves has been obtained and studied by the method of depleting extraction by chloroform in the Soxlet apparatus. The quantitative content of fatty acids, carotenoids and chlorophylls, as well as chemical numeric indexes of the lipophilic extract from the raw material have been determined.