Поняття та значення основних ознак держави на сучасному етапі розвитку суспільства: загальнотеоретична характеристика - Балаклицький, А.І. (Держава і право, 2011)
Аналізується загальний
зміст основних
ознак
держави
та окремі
аспекти
впливу
сучасних
глобалізаційних
процесів
на їх трансформацію.
Автором
робиться
висновок,
що процеси
глобалізації
справляють
суттєвий вплив на трансформацію
практично
всіх
основних
ознак
держави,
що, насамперед,
стосується
її суверенітету,
правової
системи
та території. Анализируется
общее
содержание
основных
признаков
государства
и отдельные
аспекты
влияния
процессов
глобализации
на их трансформацию.
Автором
делается
вывод,
что процессы
глобализации
оказывают
существенное
влияние
на трансформацию
почти
всех основных
признаков
государства,
что, в первую
очередь
касается
его
суверенитета,
правовой
системы
и территории. In the article the general contents of the main signs of state and separate global aspects
of influence on their transformation are analyzed. The author concludes, that global processes
influence essentially on a transformation of nearly all the main signs of state, which,
first of all, concerns its sovereignty, legal system and territory.