Правове регулювання особистих немайнових відносин батьків і дітей в Україні у X – XIX ст. (історико- правовий аспект) - Озель, В.І. (Держава і право, 2011)
Висвітлюються
особливості
розвитку
правового
регулювання
особистих
відносин
батьків і дітей в Україні
в Х – ХІХ ст. На підставі норм світського
права,
церковних
канонів
та звичаєвого
права
досліджуються
питання
законності
народження
дитини,
межі батьківської влади
над дітьми, права
та обов’язки
дітей. Исследованы
особенности
развития
правового
регулирования
личных
отношений
родителей
и детей
в Украине
в Х – ХІХ вв. На основании
норм светского
права,
церковных
канонов
и обычного
права
изучаются
вопросы
законности
рождения
детей,
рамки
родительской
власти
над детьми,
права
и обязанности
детей. The article is dedicated to researching of features of development of the legal adjusting of
the personal relations between parents and children in Ukraine in Х – ХІХ centuries. The
questions of children birth legality, the limits of paternal power over children, children rights
and duties are studied on the basis of temporal law regulations, church canons and customary
law.