Інформаційно-аналітичні документи органів ДПУ УСРР як джерело вивчення діяльності сільських активістів в умовах суцільної колективізації (кінець 1920-х – початок 1930-х рр.) - Лисенко, О. (З архівів ВУЧК-ГПУ-НКВД-КГБ, 2010)
У статті на основі документів органів державної безпеки досліджуються типи поведінки сільських активістів під час проведення суцільної колективізації в УСРР. В статье на основе документов органов государственной безопасности исследуется типология поведения сельских активистов во время проведения сплошной коллективизации в УССР. The article investigated the types of behavior of village activists during the implementation of collectivization in the UkSSR.