Химия производных 3-амино-изокарбостирила. 2. Химические свойства - Ковтуненко, В.А.; Потиха, Л.М.; Гуцул, Р.М. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Рассмотрены химические свойства производных 3-амино-1(2Н)-изохинолинона (3-амино-изокарбостирила) и конденсированных гетероциклических систем, имеющих структурный фрагмент 3-амино-изокарбостирила. Проанализированы их реакции с электрофильными и нуклеофильными реагентами, окисления и восстановления. Розглянуті хімічні властивості похідних 3-аміно-1(2Н)-ізохінолінону (3-аміно-ізокарбостирилу) та конденсованих гетероциклічних систем, що мають структурний фрагмент 3-аміно-ізокарбостирилу. Проаналізовані їх хімічні властивості: реакції з електрофільними і нуклео-фільними реагентами, окиснення і відновлення. Chemical properties of 3-amino-1 (2H)-isoquinolinone (3-amino-isocarbostyrile) derivatives and condensed heterocyclic systems, which own 3-amino-isocarbostyrile structural fragment were discussed. Their chemical properties — electrophilic, nucleophilic, oxidation and reduction reactions, were analyzed.