Хімічні перетворення похідних 1-заміщених-5-аміно-1,2,3-триазол(1Н)-4-карбонових кислот - Георгіянц, В.А.; Плис, С.В.; Перехода, Л.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Синтезовані похідні 1-заміщених-5-аміно-1,2,3-триазол(1Н)-4-карбонових кислот. Структура підтверджена методом ЯМР-спектроскопії. Обговорюються хімічні перетворення синтезованих сполук в умовах реакції ацилювання та перегрупування Димрота. Синтезированы производные 1-замещенных-5-амино-1,2,3-триазол(1Н)-4-карбоновых кислот. Структура подтверждена методом ЯМР-спектроскопии. Обсуждаются химические превращения синтезированных соединений в условиях реакции ацилирования и перегруппировки Димрота. The series of 1 -substituted-5-amino-1,2,3-triazol(1H)-4-carboxylates derivatives has been synthesized. The structure has been confirmed by the method of NMR-spectroscopy. Chemical transformations of the compounds synthesized in the conditions of the acylation reaction and the Dymrot rearrangement have been discussed.