Синтез, властивості і біологічна активність N-[(2-оксоіндолініліден-3)-2-оксіацетил]-ω-амінокислот та їх похідних - Колісник, С.В.; Болотов, В.В.; Ляшенко, О.В. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2009)
Конденсацією етилового естеру (2-оксоіндолініліден-3)-2-оксіоцтової кислоти з аліфатичними ω-амінокислотами здійснено синтез N-[(2-оксоіндолініліден-3)-2-оксіацетил]-ω-амі-нокислот, які перетворені на відповідні естери та аміди. Конденсацией этилового эфира (2-оксоиндолинилиден-3)-2-оксиуксусной кислоты с алифатическими ω-аминокислотами осуществлен синтез N-[(2-оксоиндолинилиден-3)-2-окси-ацетил]-ω-аминокислот, которые превращены в соответствующие эфиры и амиды. The synthesis of N-[(2-oxoindoliniliden-3)-2-oxyacetyl]-ω-aminoacids, which were changed into respective esters and amides, has been carried out by condensation of ethyl ester of (2-oxoin-doliniliden-3)-2-oxyacetic acid with aliphatic ω-aminoacids.