Синтез та спазмолітична активність (ди)гідрохлоридів та четвертинних солей деяких адамантилoвмісних похідних 1-алкокси-3-діалкіламіно-2-пропанолу - Притула, Т.П.; Пупишева, О.В.; Короткий, Ю.В.; Мохорт, М.А.; Лозинський, М.О. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
Здійснено синтез похідних 1-алкокси-З-діалкіламіно-2-пропанолу, в дослідах in vitro на кільцях ізольованої аорти щурів вивчені міотропні спазмолітичні властивості дериватів адемолу. Середньолетальні дози перспективних сполук встановлені на мишах методом В. Б. Прозоровського. Осуществлен синтез производных 1-алкокси-З-диалкиламино-2-пропанола, в опытах in vitro на изолированных кольцах аорты крыс изучены миотропные спазмолитические свойства производных адемола. Среднелетальные дозы перспективных соединений установлены на мышах методом В.Б.Прозоровского. The synthesis of 1-alkoxy-3-dialkylamino-2-propanol derivatives has been carried out and myotropic spasmolytic properties of ademol derivatives have been studied in the isolated aortic rings of rats in the experiments in vitro. The median lethal doses (LD50) of promising compounds have been determined in mice according to V.B.Prozorovsky’s method.