Регіоселективність взаємодії 3-(2-метил-2-пропеніл)-3-тіо-4,5-дифеніл-1,2,4-триазолу з тетрагалогенідами селену і телуру - Русин, І.Ф.; Сливка, М.В.; Лендєл В.Г. (Журнал органічної та фармацевтичної хімії, 2010)
При взаємодії 3-(2-метил-2-пропеніл)-3-тіо-4,5-дифеніл-1,2,4-триазолу з тетрагалогенідами селену одержано відповідно 1,2,4-триазоло[ 1,5-b]селенотіазин-4-ій галогеніди, а з тетрагалогенідами телуру — 6-тригалогенотелурометил-[1,3]-тіазоло[3,2-b]-1,2,4-триазол-7-ій галогеніди. При взаимодействии 3-(2-метил-2-пропенил)-3-тио-4,5-дифенил-1,2,4-триазола с тетра-галогенидами селена получены соответственно 1,2,4-триазоло[1,5-b]селенотиазин-4-ий галогениды, а с тетрагалогенидами теллура — 6-три-галогентеллурометил-[1,3]тиазоло[3,2-b]-1,2,4-триазол-7-ий галогениды. When 3-[(2-methyl-2-propenyl)-3-thio-4,5-diphenyl-1,2,4-triazole interacts with selenium tetrahalogenides 1,2,4-triazolo[1,5-b]-selenothiazin-4-ium halogenides have been obtained and 6-trihalogentelluromethyl-[1,3]thiazolo[3,2-b]-1,2,4-triazol-7-ium halogenides have been obtained by interaction with tellurium tetrahalogenides.